Diner

Goulash van mijn moeder

Vandaag deel ik een recept van mijn moeder. Thuis zijn ze in de winter gek op goulash, deze goulash maakt mijn moeder altijd en eten wij met spätzle. Dit is een specialiteit uit Duitsland, het zijn kleine stukjes deeg die gepocheerd zijn in kokend water.

mamas_goulash

Benodigdheden:
Hier kunnen 6 tot 8 personen van eten

  • 1,5 kg mix van runderlappen en varkenslappen (in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm)
  • 3 rode/groene paprika’s (niet de gele)
  • 2 grote uien
  • 4 tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 3 tenen knoflook
  • 1 zelf gedroogde chilipeper
  • 250 ml room
  • 800 ml runderbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Eventueel bloem als de goulash te vloeibaar is

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Voeg hierbij de kruiden, inclusief een klein gehakte gedroogde peper.
  2. Braad het vlees in portie aan in (room)boter, het vlees moet niet koken. Bewaar het aangebraden vlees in een aparte kom.
  3. Giet het vleesvocht af, dit bewaar je ook om eventueel nog te gebruiken.
  4. Bak de tomatenpuree aan in de pan in verband met de bittere smaak.
  5. Voeg de knoflook en de groentes toe aan de tomatenpuree en roer dit door.
  6. Voeg het vlees en de runderbouillon toe en zet de pan op de laagste pit.
  7. Laat de goulash zo’n 3,5 uur sudderen op een laag vuurtje. Roer regelmatig door.
  8. Proef de goulash. Moet hij meer op smaak, voeg dan extra kruiden toe.
  9. Voeg de room toe en roer door.

Is de goulash te dik? Voeg dan wat van het vleesvocht toe en laat het nog even sudderen.
Is de goulash te dun? Pak een beetje vocht, meng hier wat bloem aan toe en voeg dit weer in de pan. Dit dikt de saus iets in.

Eet de goulash met spätzle of pasta.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *