Diner,  Lunch,  Salade

Bietensalade

Gek op rode bieten? Dan is dit een lekker recept voor jou!
Een salade met rode bieten, spinazie, walnoten en geitenkaas. Erg lekker als maaltijdsalade, maar je kunt dit ook als lunch eten.

Benodigdheden:

  • 1 pak rode bieten
  • 2 sjalotjes
  • 3 lente-ui
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 appel
  • 50 gram walnoten
  • 70 gram verse spinazie
  • 70 gram jonge bladsla melange
  • 100 gram geitenkaas
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bietensalade

Bereidingswijze:

  1. Snijd de sjalotjes en lente-ui in fijne ringen. Leg ze in een grote schaal en breng op smaak met zout.
  2. Snijd de bieten in dunne plakjes en leg deze bij de sjalotjes in de schaal. Voeg hier 3 el balsamicoazijn bij en hussel het goed door elkaar. Laat dit een minuut of 10 staan.
  3. Snijd de appel in kleine stukjes, hak de walnoten grof en meng dit samen met de bieten en sjalotjes.
  4. Was de sla en spinazie, voeg dit in de schaal met de rest van de ingrediënten.
  5. Breng de salade op smaak met zout, peper en olijfolie.
  6. Verdeel de geitenkaas over de salade.

Bietensalade

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *