Snacks

Gevulde eieren

Tijdens de paasdagen worden er erg veel eieren gegeten. Van de hardgekookte eieren die over zijn, kun je heel gemakkelijk gevulde eieren maken. Je kunt natuurlijk ook speciaal voor het maken van de gevulde eieren, eieren koken. Ik vertel hieronder hoe je gevulde eieren kan maken.

Gevulde eieren

Benodigdheden:

  • 10 Hardgekookte eieren
  • Mayonaise (ongeveer 4 el)
  • Mosterd (ongeveer 1,5 tl mosterd)
  • Zout
  • Peper
  • Kerriepoeder
  • Paprikapoeder
  • Ui
  • Bieslook

Bereidingswijze:

  1. Kook de eieren 10 minuten, laat ze schrikken met koud water en laat de eieren volledig afkoelen.
  2. Snijd het uitje heel fijn.
  3. Snijd de eieren in de lengte door en haal het eigeel eruit. Stop dit in een kom.
  4. Prak het eigeel en voeg ongeveer 4 el mayonaise en 1,5 tl mosterd toe.
  5. Meng het fijngesneden uitje en een beetje bieslook door het mengsel.
  6. Breng het eigeel-mengsel op smaak met zout, peper, kerrie en paprika.
  7. Vul de eieren met het eigeel. Dit kan met behulp van 2 theelepels, of met een spuitzak. Ik heb twee theelepels gebruikt.
  8. Versier de eieren met wat bieslook en paprikapoeder.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *