Cranberrykoekjes

Ik ben gek op grote koeken, waarvan het midden nog lekker zacht is. Dat is bij deze cranberry met witte chocolade het geval! Benieuwd hoe je deze grote koeken maakt? Zie dan het recept hieronder. 

Benodigdheden:

  • 240 gram bloem
  • 170 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 270 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram witte chocolade
  • 200 gram cranberry’s

Bereidingswijze:

Voor ongeveer 13/14 grote koeken.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de roomboter met de witte basterdsuiker. Klop dit goed door tot het beslag wat luchtig wordt.
  3. Meng één voor één de eieren erdoor.
  4. Met een spatel meng je het bloem door het botermengsel.
  5. Snijd de witte chocola in blokjes.
  6. Meng met een spatel de chocolade en cranberry’s door het beslag.
  7. Pak met een grote lepel het deeg, en maak hier een balletje van. Ongeveer ter grote van een mandarijntje.
  8. Leg de koekjes ver uit elkaar op het bakblik, tijdens het bakken lopen ze uit.
  9. Bak de koekjes in 15 tot 18 minuten gaar.

Cranberrykoekjes

Eetsmakelijk!

Geef een reactie