Diner

Aubergine-stoofpot en gehaktballetjes

Vandaag heb ik een recept voor jullie met een stoofpotje van aubergine en zelfgemaakte gehaktballetjes. Deze smaken natuurlijk altijd beter dan die kant-en-klare van de winkel!
Het recept is gebaseerd op een recept van de Lidl, het recept is aangepast naar onze smaak. Wij hebben er rijst bij geserveerd, maar een stukje brood of naan zou ook erg lekker zijn. 

gehaktballen en aubergine stoofpot

Benodigdheden:

Voor de aubergine-stoofpot:

  •  3 uien
  •  3 knoflookteentjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 6 tomaten
  • 4 stengels bleekselderij (alleen de stengels)
  • 1 blokje groentebouillon met 5 dl water
  • 2 aubergines
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Voor de gehaktballetjes:

  • 600 gram (runder)gehakt
  • 3 sneetjes oud brood (heb je geen oud brood, leg de broodjes dan even in de zon, zo drogen ze ook uit)
  • 4 el melk
  • 2 el mosterd
  • 4 el tomatenketchup
  • zout
  • peper
  • citroenpeper

Eventueel rijst of brood/naan.

Bereidingswijze:

  1. Snipper de uien en pers de knoflook. Fruit de uien, knoflook en een beetje zout, in een beetje olijfolie in een stoofpan, laat dit een minuut of 10 zachtjes bakken.
  2. Snijd de tomaten in stukken en voeg dit samen met de tomatenpuree in de pan bij de uien. Bak dit mee.
  3. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes, wij gebruiken alleen de stengels en niet de dikke stukken. Voeg dit samen met de bouillon toe aan het ui en tomaat mengsel.
    Laat dit 20 minuten op een laag vuurtje koken.
  4. Schil de aubergines met een dunschiller, en snijd de aubergines door de helft, hier snijd je plakjes van. Breng dit op smaak met zout. Voeg de aubergine toe aan de saus en laat dit 20 minuten stoven met de deksel op de pan.
  5. Intussen kun je rijst koken, en de gehaktballen maken.
    Snijd de korst van het brood af, en scheur de rest in kleine stukjes. De stukjes brood leg je in de 4 el melk. Laat dit voor een minuut of 5 staan. Hierna meng je het gehakt, mosterd, tomatenketchup, zout, peper en citroenpeper door. Hier draai je kleine gehaktballetjes van.
    Bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *