Bosbessenkoekjes

Heb je nog bosbessen in huis liggen? Maak dan deze lekkere koekjes met bosbessen en chocolade! Erg simpel en snel om te maken en waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten wel in huis. 

bosbessenkoekjes

Benodigdheden:

  • 160 gram bloem
  • 115 gram boter
  • 1 ei
  • 180 gram licht bruine basterdsuiker
  • 50 gram chocolade
  • een handje bosbessen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de boter met de licht bruine basterdsuiker. Klop dit goed door tot het beslag wat luchtig wordt.
  3. Meng het ei door het beslag.
  4. Met een spatel meng je het bloem door het botermengsel.
  5. Snijd de chocola in blokjes.
  6. Meng met een spatel de chocolade en de bosbessen door het beslag.
  7. Pak met een grote lepel het deeg, en maak hier een balletje van. Ongeveer ter grote van een mandarijntje.
  8. Leg de koekjes ver uit elkaar op het bakblik, tijdens het bakken lopen ze uit.
  9. Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten gaar.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie