Diner,  Pizza

Pizzadeeg met Italiaanse kruiden

Een paar maanden geleden heb ik mijn pizzadeeg recept al gedeeld. De vorige keer dat ik thuis pizza’s heb gebakken, heb ik het recept net iets aangepast. Ik heb wat Italiaanse kruiden toegevoegd en dit gaf een lekkere smaak! Wil je een net iets andere pizza, dan is dit een goede optie. Hieronder kun je lezen hoe ik mijn pizzadeeg maak. 

pizzadeeg-met-italiaanse-kruiden

Benodigdheden:

Voor 2 grote/4 kleinere pizza’s

  • 500 gram bloem + wat extra
  • 330 ml warm water
  • 1 zakje gist
  • halve tl suiker
  • 1,5 tl zout
  • 2 ruime el olijfolie
  • 2 el Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem, de Italiaanse kruiden en het zout in een grote kom.
  2. Voeg bij het warme water de gist en het suiker, laat dit even staan.
  3. Voeg bij de bloem, het water met de gist en voeg de olijfolie toe.
  4. Roer het mengsel tot een bol.
  5. Gooi wat bloem op het aanrecht en kneed hier het deeg op. Voeg bloem toe als het deeg te nat is.
  6. Kneed het deeg minimaal 10 min.
  7. Laat het deeg rijzen in een met olijfolie ingevette kom en leg hier een schone theedoek over.
  8. Na ongeveer een uur moet het deeg in volume toegenomen zijn. In de tussentijd verwarm je de oven voor op 250 graden.
  9. Snijd het deeg in tweeën of vieren, dit hangt ervan af hoe groot je de pizza’s wilt maken.
  10. Kneed het deeg nog even door en rol dan uit tot een pizza.
  11. Verdeel de saus over de bodem en bak de pizzabodem 10 minuten voor in de oven.
  12. Hierna kun je toppings naar keuze toevoegen en bak je de pizza in ongeveer 10 minuten af in de oven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *