Bakken

Kruidnotentruffels

Ik ben helemaal in de sinterklaasstemming! Vandaar dat ik vandaag weer een sinterklaasrecept met jullie deel! Ik ben dol op kruidnoten en vind dan vooral de kruidnoten met chocolade heel erg lekker. Ik heb hier een leuke variant op bedacht. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder! 

Benodigdheden:

  • 250 gram kruidnoten
  • 200 gram roomkaas
  • 350 gram chocolade
  • 50 gram suiker

kruidnotentruffels

Bereidingswijze:

  1. Maal de kruidnoten fijn in een keukenmachine.
  2. Roer de suiker met de roomkaas goed door, klop dit wat luchtig.
  3. Meng het roomkaas suiker mengsel met de kruidnoten. Zet dit 30 minuten in de koelkast om wat harder te worden.
  4. Rol kleine balletjes van het kruidnotenmengsel, je kunt ze zo groot en klein maken als je zelf wilt.
  5. Dek de balletjes af en leg de balletjes in de diepvries. Hier zullen ze goed hard worden zodat het straks gemakkelijk is om ze te rollen in de chocolade.
  6. Smelt de chocolade au bain marie. Ik heb restjes chocolade gebruikt, dit was een mengeling van melk en pure chocolade.
  7. Met twee vorken rol je de balletjes door het chocolade. Even uit laten lekken op je vork en dan op een, met bakpapier beklede, bakplaat leggen.
  8. Je kunt de truffels nog versieren met een kruidnoot of met wat kruimels van de kruidnootjes.
  9. Zet de kruidnotentruffels in de koelkast en laat de chocolade hart worden. Na ongeveer 1,5 uur kun je de kruidnotentruffels eten.

Bewaar de truffels in de koelkast.

kruidnotentruffel

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *