Bakken,  Ontbijt

Nutella kerstboom

Tijdens de kerstdagen gaan wij altijd uitgebreid ontbijten met elkaar, net zoals de meeste andere mensen doen! Tijdens het kerst ontbijten wij uitgebreider dan normaal en blijven wij lekker lang en gezellig zitten. Op Pinterest kwam ik een plaatje tegen van een kerstboom van bladerdeeg, dit leek me ontzettend leuk om tijdens het kerstontbijt op tafel te zetten. Natuurlijk heb ik het van te voren al even gemaakt… En ik kan je verklappen dat het echt super lekker was! 

Nutella kerstboom

Benodigdheden:

  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • Nutella of een andere chocoladepasta
  • Losgeklopt ei
  • Gekarameliseerde pindastukjes
  • Zilveren pareltjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd 1 rol bladerdeeg in een driehoek. Doe dit zo groot mogelijk.
  3. Smeer de driehoek in met Nutella.
  4. Leg de 2e rol bladerdeeg over de ingesmeerde driehoek.
  5. Voel voorzichtig met je vingers waar het uiteinde van de driehoek zit en snijd langs deze rand zodat ook de 2e rol bladerdeeg een driehoek is.
  6. Je hebt nu 2 driehoeken op elkaar liggen, met daartussen een laag Nutella.
  7. Aan de onderkant van de driehoek snijd je voorzichtig bladerdeeg weg zodat je de poot van een kerstboom krijgt.
  8. Snijd de kerstboom aan de zijkanten in, maar snijd niet helemaal tot het midden. Zo maak je als het ware de takken van de kerstboom.
    Dit doe je van onder- tot bovenaan van de kerstboom.
  9. Draai de strookjes een paar keer. Draai bij de ene tak naar je toe en bij de andere tak van je af.
    kerstboom
  10. Smeer het bladerdeeg in met een losgeklopt ei. Strooi over de boom wat zilveren pareltjes en gekarameliseerde pindastukjes.
  11. Bak de kerstboom in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Check dit af en toe zodat hij niet verbrand.

Nutella kerstboom

Een fijn, gezellig én lekker kerstontbijt gewenst!

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *