Tiramisu aardbeientaart

Voor de verjaardag van mijn zusje heb ik de taart gemaakt. Ze wilde graag tiramisu, of een tiramisutaart maar eigenlijk ook wel iets met aardbeien. Haar verjaardag, haar keuze! Dus ik maakte een tiramisu aardbeientaart. 

Benodigdheden:

  • 250 gram oreo-koekjes
  • 120 gram roomboter
  • 200 ml water
  • 3 espressosticks
  • 5 gelatineblaadjes
  • 500 ml slagroom
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 500 gram mascarpone
  • 250 gram lange vingers
  • Verse aardbeien
  • Aardbeiensaus of aardbeienjam

Bereidingswijze:

  1. Verkruimel de oreo-koekjes met een keukenmachine en smelt de roomboter. Meng de boter goed door de verkruimelde koekjes en verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede springvorm. Druk het mengsel goed aan en zet in de koelkast.
  2. Laat ondertussen vijf gelatineblaadjes weken in koud water.
  3. Breng 200 ml water aan de kook en voeg hier 3 espressosticks aan toe. Zet 100 ml apart in een bakje en laat de andere 100 ml in het pannetje staan (vuur uit).
  4. Klop de slagroom samen met de lichtbruine basterdsuiker en 2 espressosticks lobbig. Niet stijf! Voeg de mascarpone lepel voor lepel toe en blijf kloppen totdat alles goed gemengd is.
  5. Zet het pannetje met 100 ml espresso weer op het vuur en laat dit warm worden, maar laat het niet koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg die aan de koffie toe. Laat de gelatine oplossen.
  6. Voeg het gelatinemengsel aan het mascarponemengsel toe en meng dit goed door.
  7. Pak de springvorm erbij en schep 1/3 deel van het mascarponemengsel op de bodem. Haal de lange vingers door de overgebleven koffie die je apart had gezet. Verdeel de lange vingers over het mascarponemengsel.
  8. Snijd wat aardbeien in plakjes en verdeel deze over de lange vingers. Pak wat aardbeiensaus, of verwarm wat aardbeienjam en verdeel dit over de lange vingers en aardbeien.
  9. Schep 1/3 deel van het mascarponemengsel over de lange vingers en aardbeien. Nu herhaal je stap 8 nog een keer.
  10. Schep het overgebleven mascarponemengsel over de lange vingers en aardbeien. Nu is het tijd om de taart te versieren.
  11. Snijd wat aardbeien en verdeel deze over de bovenkant van de taart, neem wat aardbeiensaus of verwarm wat aardbeiensaus en verdeel dit ook over de taart.
  12. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie