Bakken,  Hartig

Satébroodjes

Vorige week dook ik met een vriendin de keuken in om deze lekkere satébroodjes te maken! We hebben een klein beetje vals gespeeld door gebruik te maken van een kant-en-klare satésaus. Natuurlijk ben je er vrij in om zelf een satésaus te maken, want moeilijk is het zeker niet. Benieuwd hoe wij deze satébroodjes hebben gemaakt? Lees dan snel verder

Benodigdheden:

Voor 16 broodjes

  •  2 rollen vers bladerdeeg
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 500 ml satésaus
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Peper
  • Chilipoeder
  • 1 ei
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook hier de kipfilet gaar in, dit duurt een minuut of tien.
  2. Snijd een ui fijn en pers een knoflookteen.
  3. Pluis de kipfilet, die doe je met twee vorken, je trekt de kip als het ware uit elkaar. Zo houd je allemaal kleine stukjes kip over.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Fuit het fijngesneden uitje en de knoflook in een pan. Voeg de satésaus toe en roer goed door. Breng op smaak met cayennepeper, zout, peper en chilipoeder. Proef tussendoor totdat het voldoet aan de smaak die jij hebben wilt.
  6. Voeg de kip bij de satésaus en roer alles goed door. Haal het satémengsel van het vuur.
  7. Rol de verse bladerdeeg-rollen uit en snijd uit elke bladerdeeg-rol 8 stukjes.
  8. Leg in het midden van elk stukje bladerdeeg wat satémengsel. Smeer de randjes van het bladerdeeg in met ei en maak het bladerdeeg dicht door middel van een vork. Doe dit met al het bladerdeeg.
  9. Smeer de bovenkant van de broodjes in, maak wat gaatjes met de vork en strooi wat sesamzaadjes over de broodjes.
  10. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Pas op met eten! Ze zijn super heet van binnen.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *