Amandelkoekjes

Op zoek naar een lekker recept voor amandelkoekjes? Dan ben je hier aan het goede adres! En het is ook nog eens glutenvrij, erg fijn voor mensen die niet tegen gluten kunnen. Benieuwd hoe je deze koekjes maakt? Lees dan snel verder. 

Benodigdheden:

  • 200 gram amandelmeel
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei-dooier
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Zeef het amandelmeel en meng dit samen met de suiker en het snufje zout in een mengkom.
  2. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg die bij het amandelmeel.
  3. Splits het ei en voeg de ei-dooier bij het mengsel.
  4. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en maak er een bal van.
  5. Leg het koekjesdeeg voor minimaal een uurtje in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  7. Haal het koekjesdeeg uit de koelkast en laat ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur komen.
  8. Rol het deeg in een staafvorm en snijd hier plakjes van. Ik heb ongeveer plakjes van een halve cm gesneden.
  9. Leg de plakjes koekdeeg op een met bakpapier beklede bakvorm en druk de koekjes iets plat.
  10. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Is het randje nog niet mooi bruin? Laat de koekjes dan nog iets langer in de oven staan. Check regelmatig.
  11. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Eetsmakelijk! Je kunt de koekjes bewaren in een luchtdichte trommel.

 

Geef een reactie