Bananenpudding taart

Bij ons in het studentenhuis hebben wij een taartrooster, hier doen een aantal mensen aan mee en het houdt in dat er elke week taart is voor de mensen die meedoen aan het taartrooster. Om een aantal weken ben je zelf aan de beurt. In de week van mijn verjaardag was ik ook aan de beurt voor het taartrooster, aangezien ik ook jarig was heb ik die week twee taarten gemaakt. Ik had ervoor gekozen om eens taarten te maken met bananen! Hierbij de eerste bananentaart, benieuwd hoe ik hem gemaakt heb? Lees dan snel verder. 

Benodigdheden:

Voor de bodem

  • 130 gram bloem
  • 70 gram roomboter
  • snuf zout
  • Ongeveer 4 el water

Voor de vulling

  • 4 bananen
  • Kloppudding banaan
  • 500 ml melk
  • 250 ml slagroom + suiker naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Doe de bloem, roomboter en zout in een keukenmachine. Zet de keukenmachine aan en voeg beetje bij beetje water toe tot er een glad deeg ontstaat. Laat het deeg in vershoudfolie, minimal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Vet de taartvorm in en rol het deeg uit en verdeel deze over de taartvorm. Leg hier een bakpapier op en verdeel hier blindbakbonen over, je kunt ook rijst of droge bonen gebruiken.
  4. Blindbak de bodem 15 minuten in de oven. Haal hierna het bakpapier en de bonen van de bodem en zet de taartbodem terug in de oven. Bak tot de bodem goudbruin is. Bij mij duurde dit nog ongeveer 10 a 15 minuten. Let goed op! Want elke oven is anders.
  5. Laat de bodem afkoelen.
  6. Snijd 3 bananen in plakjes en leg deze op de bodem van de taart.
  7. Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf.
  8. Mix de kloppudding banaan met 500 ml koude melk. Gebruik hiervoor aanwijzingen op de verpakking.
  9. Meng 4/5 deel van de slagroom door de bananenpudding. De rest van de slagroom bewaar je voor bovenop de taart.
  10. Verdeel de gemixte bananenpudding en slagroom over de bodem van de taart.
  11. Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat de taart goed stijf kan worden.
  12. Met de overgebleven slagroom kun je de taart versieren. Snijd de laatste banaan in plakjes en verdeel deze ook over de taart.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie