Naanbrood van de bbq

Naanbrood van de bbq of uit de grillpan, het is veel makkelijker dan je denkt! Met drie ingrediënten heb je alles al bij elkaar om een lekker naanbroodje te maken. Om extra smaak aan het naanbrood te geven, maak je een lekkere kruidenolie. Je kunt vrij zijn in wat je lekker vindt, of maak de kruidenolie die ik heb gemaakt. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Benodigdheden:

Voor het naanbrood:

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 1 tl zout

Voor de kruidenolie:

  • olijfolie
  • verse knoflook
  • chilipeper
  • zout & peper

Bereidingswijze:

  1. Meng het zout door het zelfrijzend bakmeel.
  2. Meng hierna een deel van de Griekse yoghurt erdoor. Voeg niet gelijk alle yoghurt toe, omdat het kan zijn dat jouw deeg iets minder yoghurt nodig heeft. Is het deeg niet meer plakkerig en kun je er een bal van maken? Dan is het deeg goed. Is het deeg te plakkerig? Voeg dan meer meel toe. Is het deeg te droog? Voeg dan nog wat Griekse yoghurt toe.
    Zet het deeg in een kom aan de kant.
  3. Maak de kruidenolie door alle ingrediënten te mengen, breng op smaak zoals je zelf lekker vindt.
  4. Verdeel het deeg in zoveel bolletjes als je zelf wilt. Je kunt grote of kleine naanbroodjes maken.
  5. Rol het deeg uit tot een dun lapje van ongeveer een halve centimeter dik.
  6. Smeer het deeg-lapje in met de kruidenolie en leg op de hete bbq of op een hete grill. Keer het naanbrood na ongeveer een minuutje om en bak ook aan de andere kant.
  7. Voor het serveren is het lekker om het naanbrood nog eens in te smeren met de kruidenolie.

Lekker voor bij de bbq of bij kip uit de slowcooker.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie