Aardbeienkwarktaart

De aardbeien liggen weer in de winkels, dus ik ben de keuken ingedoken om een lekker taartje te maken. Eigenlijk is het beter om nog even te wachten tot het weer echt het aardbeienseizoen is, maar kun je net als ik niet wachten? Maak dan snel dit lekkere taartje!

Benodigdheden:
Voor een klein taartje, maak je een grote taart, verdubbel dan de ingrediënten.

  • 260 gram bastogne koeken
  • 100 gram roomboter
  • 250 gram diepvries aardbeien
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 250 gram kwark
  • 6 blaadjes gelatine
  • pakje Jelly aardbeiensmaak + 1 L water
  • verse aardbeien

Bereidingswijze:

  1. Vermaal de bastogne koeken en smelt de roomboter. Meng dit goed door elkaar en verdeel het over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm. Zet in de koelkast.
  2. Week de gelatine in water.
  3. Verwarm de diepvries aardbeien in een pannetje op het vuur. Het kan zijn dat je een klein beetje water moet toevoegen zodat de aardbeien niet aan de bodem van de pan verbranden. Roer net zolang in het pannetje tot de aardbeien als het ware gesmolten zijn.
  4. Knijp de gelatine uit en meng door de warme aardbeien. Zorg ervoor dat de gelatine oplost.
  5. Stop de gesmolten aardbeien in een zeef, hiermee haal je de pitjes en mogelijke stukjes gelatine uit de saus.
  6. Klop de slagroom met de suiker stijf. En meng dit voorzichtig door de kwark.
  7. Voeg als laatste het aardbeienmengsel bij de kwark en slagroom en roer dit voorzichtig door.
  8. Schep het kwarkmengsel op de bodem van de taart en zet voor minimaal 3 uur in de koelkast.
  9. Maak de Jelly volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat het iets afkoelen.
  10. Snijd de aardbeien in dunne plakjes en verdeel over de taart.
  11. Giet de Jelly over de aardbeien en zet de taart weer in de koelkast. Het beste is om de taart een nachtje te laten staan voordat je hem gaat aansnijden en eten.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie