Bakken,  Taarten

Exotische brownietaart

Een paar weken geleden kwam de chocolade fudgetaart met karamelsprinkels online, één van de taarten die ik voor mijn broers verjaardag had gemaakt. Vandaag heb ik de andere taart voor jullie. Namelijk een exotische brownietaart, super lekker. Wees gerust, doordat ik gebruik heb gemaakt van diepvriesfruit en een smoothie, is het ook mogelijk om in de herfst deze taart te maken. Je hebt hierdoor niet het seizoensfruit nodig uit de zomer.
Laat je niet afschrikken van de verschillende stappen die je moet doen. Tijdens de wachttijd heb jij alle tijd voor een pauze, kun je het huishouden, of wanneer je een verjaardag voorbereidt, kun je verder met de andere hapjes.
Benieuwd hoe ik deze taart heb gemaakt? Lees dan snel verder.

Ingrediënten:

(Springvorm 22cm)

Voor de brownie bodem

  • 150 gram pure chocolade
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 350 gram suiker
  • 175 gram bloem
  • 4 eieren

Voor de vulling

  • 250 ml smoothie (ik gebruik die van AH: appel , mango, sinaasappel, banaan en passievrucht)
  • 250 gram mango stukjes (diepvries AH)
  • 2 citroenen
  • 125 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 8 gelatineblaadjes

Voor de topping

  • 250 gram mango stukjes (diepvries AH)
  • 30 gram poedersuiker
  • 4 gelatineblaadjes

Verder

  • Springvorm 22 cm

Bereidingswijze:

Browniebodem

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakvorm volledig en bekleed hem daarna met bakpapier.
  2. Meng de eieren met de suiker.
    Smelt de boter in een pannetje en voeg hierna de chocolade toe. Roer goed door totdat alle chocola is gesmolten. Meng hierna de bloem door het chocolademengsel.
    Roer het chocolademengsel door het suikermengsel en schenk over de bodem van de springvorm.
  3. Plaats de bakvorm in de oven en bak de brownie in 45 minuten gaar. Laat de brownie afkoelen voordat je begint aan de vulling.

Vulling

  1. Voeg de smoothie, mango, het sap van 2 citroenen en 125 gram poedersuiker in een steelpannetje, zet deze op het vuur en breng aan de kook. Roer af en toe zodat er niks aan de bodem brandt. Kook de mango goed gaar, wanneer je de mango kan platdrukken met een spatel is het goed genoeg.
    Haal het mengsel door een zeef en probeer zoveel mogelijk van de mango mee te krijgen.
  2. Wel de gelatineblaadjes in koud water, knijp de blaadjes uit en voeg toe aan het warme mangomengsel. Roer goed door.
  3. Meng de mascarpone door de slagroom, voeg het mangomengsel toe en roer alles tot een egaal mengsel. Giet de vulling op de afgekoelde bodem. Zet de taart minimaal een uur in de koelkast voordat je begint met de topping.

Topping

  1. Wel de gelatineblaadjes in koud water. Voeg de mango en het poedersuiker in een steelpannetje, zet deze op het vuur en breng aan de kook. Wanneer de mango kookt zet je het vuur uit, knijp je de gelatineblaadjes uit en los je deze op in de mango.
  2. Mix het mangomengsel in een keukenmachine en haal hierna door een zeef, zo zorg je voor een gladde topping. Giet de topping gelijkmatig over de taart en zet de taart minimaal twee uur in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *